joi, 11 decembrie 2008

Musaca din legume cu sos tomat

mazãre verde proaspãtã/conservã ­ 150 g/100 g
200g morcovi
600g cartofi
­250 g spanac
50 g ceapã ­
­ 1 legãturã pãtrunjel verde
50 g unt
50 g fãinã
­50 g smântânã
2 ouã
15 g pesmet
50 g caºcaval
250 g­ sos tomat ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Cartofii se spalã, se introduc în apã rece cu sare, se fierb în coajã, se scurg
de lichid, se curãþã de coajã si se taie felii. Morcovii se curãþã, se spalã, se introduc
în apã cu sare, se fierb, se scurg de lichid, se rãcesc si se taie felii. Spanacul se
curãþã de cotoare, se spalã bine, se introduce în apã cu sare, se fierbe, se scurge,
se rãceste si se taie mãrunt. Cascavalul se curãþã de coajã si se rade. Fãina si
pesmetul se cern. Mazãrea proaspãtã se curãþã, se spalã, se introduce în apã cu
sare, se fierbe si se scurge. (Dacã se foloseste mazãre conservatã, aceasta se
scurge si se spalã sub jet de apã rece). Ceapa se curãþã, se spalã si se taie mãrunt.
Ouãle se spalã sub jet de apã rece. În 30 g unt încãlzit se adaugã fãina dizolvatã
în 50 ml apã rece, amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerãri. Se
adaugã 20 ml din lichidul în care au fiert morcovii, smântânã, sare si se fierbe 10
minute. Compoziþia se amestecã cu ouã, cartofi, morcovi, mazãre, spanac, ceapã,
pãtrunjel verde si piper. Se aseazã într­o tavã unsã cu unt si tapetatã cu pesmet, se
niveleazã suprafaþa; deasupra se presarã cascaval ras si se introduce la cuptor
pentru gratinare.
Se serveste cald, cu sos tomat.

Niciun comentariu: