miercuri, 17 decembrie 2008

Musaca din legume"gradinar"

supã de oase ­ 250 ml sau 250 ml apã ºi 1/2 cub MAGGI de gãinã
fasole verde proaspãtã/conservã ­ 225 g/150 g
unturã/ulei ­ 120 g (ml) ceapã ­ 100 g
orez 75g morcovi 100g
þelinã rãdãcinã ­ 150 g varzã dulce ­ 150 g
dovlecei 150g cartofi 250g
roºii ­ 400 g lapte ­ 200 ml
fãinã ­ 50 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
smântânã ­ 100 g sare ºi piper dupã gust
Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie peºtiºori. Orezul se alege de impuritãþi ºi
se spalã în mai multe ape. Morcovii se curãþã de coajã, se spalã ºi se taie rondele.
Þelina se curãþã de coajã, se spalã ºi se taie felii subþiri. Dovleceii se curãþã de
coajã, se spalã ºi se taie rondele. Cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Roºiile
se spalã, se opãresc, se decojesc, se scot seminþele ºi se taie felii. Fasolea proaspãtã
se curãþã, se spalã, se fierbe în apã cu sare, se rãceºte ºi se taie bucãþi. (Fasolea
conservatã se spalã sub jet de apã rece, se scurge ºi se taie bucãþi.) Ouãle se spalã
sub jet de apã rece. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Ceapa, morcovii, þelina, varza, dovleceii ºi cartofii se înãbuºã în 75 g
unturã sau ulei cu 50 ml supã de oase. Se adaugã sare ºi piper. Orezul se înãbuºã
în 25 g unturã sau ulei, se adaugã restul de supã de oase ºi se introduce la cuptor.
Legumele înãbuºite, orezul, fasolea verde, 1 din roºii ºi restul de legume se aºeazã
pe straturi într­o tavã unsã cu 20 g unturã sau ulei. Din fãinã dizolvatã în lapte,
ouã ºi smântânã se preparã o compoziþie care se toarnã deasupra legumelor din
tavã. Se presarã pãtrunjel verde ºi se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: