luni, 8 decembrie 2008

Ochiuri cu ciuperci la capac

ciuperci proaspete/conservã ­ 500 g/250 g ouã ­ 10 bucãþi
unturã ­ 50 g unt ­ 50 g
pãtrunjel ­ 1 legãturã sare ºi piper
Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã
bine ºi se taie lame. Dacã se folosesc ciuperci conservã, acestea se scurg de
lichid, se spalã ºi se taie lame. Pãtrunjelul verde se curãþã ºi se taie mãrunt.
Ciupercile se înãbuºã în unt (50g). Se adaugã sare, piper ºi pãtrunjel verde
(jumãtate din cantitate). La capac se înfierbânteazã 50 g unturã ºi se prãjesc ouã
ochiuri. Între ele se aºeazã ciupercile înãbuºite.
Se serveºte fierbinte, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: