joi, 11 decembrie 2008

Papricas cu ciuperci

ciuperci proaspete/conservã ­ 750 g/325 g
unturã/ulei ­ 75 g (ml) fãinã ­ 15 g
ceapã ­ 150 g boia de ardei dulce ­ 2 g
smântânã ­ 100 g cartofi ­ 750 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
1/2 cub MAGGI de ciuperci
Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã bine ºi se taie felii. (Dacã se folosesc
ciuperci conservate, acestea se scurg de lichid ºi se trec prin jet de apã rece.)
Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Cartofii se curãþã, se spalã, se taie cuburi mici.
Ciupercile se înãbuºã în ulei sau unturã, se adaugã ceapã, fãinã dizolvatã în 50
ml de apã rece, boia de ardei, jumãtatea de cub MAGGI ºi cartofi. Se completeazã
cu apã fierbinte, se fierbe cca 10­-20 minute, se adaugã sare ºi piper.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: