miercuri, 17 decembrie 2008

Pastravi a la russe

­ Ingrediente:
1 kg pãstrãvi
500 g salatã à la russe
75 g maionezã
1 legãturã pãtrunjel verde
15 ml oþet
­50 g morcovi ­
50 g ceapã sare dupã gust
15-20 boabe piper

Mod de preparare:
Pãstrãvii se curãþã si se spalã cu multã apã rece. Pãtrunjelul verde se spalã si
se taie mãrunt. Ceapa, morcovii si þelina se curãþã, se spalã si se taie felii. Se
pregãtesc maioneza si salata à la russe. Ceapa, morcovii þi þelina se fierb în apã
cu sare, oþet si piper boabe. Se adaugã peste pãstrãvi si se fierb cca 10 minute.
Pãstrãvii se rãcesc si se curãþã de piele. Salata à la russe se monteazã pe platou;
peste aceasta se aranjeazã pãstrãvii si se orneazã cu maionezã.
Se serveste rece, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: