joi, 4 decembrie 2008

Pate din ficat de porc

Ingrediente:
­50 g ciuperci proaspete sau 25 g conservã
500 g ficat de porc
125 g carne de porc
100 g bucãþi grãsime
100 g creier de vitã
un ou
15 ml rom
15 ml vin alb
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se spalã, se curãþã de pieliþe, se taie bucãþi, se introduce în apã cu
sare si se fierbe. Grãsimea se spalã si se taie bucãþele. Ficatul se spalã, se curãþã
si se introduce în apã cu sare împreunã cu grãsimea. Se fierbe si se degreseazã.
Oul se spalã, se trece prin jet de apã rece, se fierbe în apã cu sare, se rãceste si se
curãþã de coajã. Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã în mai multe ape si se
pun la fiert în apã cu sare. Se fierb, se scurg, se limpezesc cu apã rece si se rãcesc.
(Dacã sunt ciuperci conservate, se clãtesc sub jet de apã rece si se scurg.) Creierul
se spalã, se curãþã de membranã, se þine în apã rece pentru eliminarea sângelui si
se fierbe în apã cu sare. Carnea de porc, bucãþile de grãsime, ficatul si creierul se
dau de 2­-3 ori prin masina de tocat cu sitã deasã. Pasta obþinutã se amestecã pânã
la omogenizare cu rom, vin si piper. Compoziþia se întinde pe o foaie de celofan
umed. Deasupra, se aseazã sferturi de ouã si ciuperci.
Se ruleazã si se pãstreazã la rece.

Niciun comentariu: