joi, 11 decembrie 2008

Perisoare din cartofi cu sos tomat

cartofi 600g fãinã ­ 75 g
ouã ­ 1 bucãþi caºcaval ­ 30 g
unt 30g sos tomat625g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
Cartofii se spalã, se introduc în apã cu sare, se fierb, se scurg de apã, se
decojesc ºi se dau prin maºina de tocat. Fãina se cerne. Oul se spalã sub jet de
apã rece. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade. Pãtrunjelul se spalã ºi se taie
mãrunt. Cartofii se amestecã cu fãina, oul, sare, piper ºi 1 din pãtrunjelul verde.
Compoziþia se porþioneazã în periºoare ºi se aºeazã într­o tavã unsã cu unt. Se
introduce la cuptor 5 minute; deasupra se toarnã sos tomat, se presarã caºcaval
ras ºi se gratineazã 7­8 minute.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde.

Niciun comentariu: