joi, 4 decembrie 2008

Piftie din carne de curcan

Ingrediente:
1 kg carne de curcan
100 g morcovi
50 g pãtrunjel rãdãcinã
50 g pãstârnac rãdãcinã ­
100 g ceapã ­ ­
2 ouã numai albuºurile
­50 g gelatinã
50 g þelinã rãdãcinã ­
­25 g usturoi
50 g gogoºari roºii în oþet ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Carnea de curcan se spalã ºi se sãreazã. Morcovii, pãstârnacul, pãtrunjelul
rãdãcinã, þelina, ceapa se curãþã ºi se spalã. Usturoiul se curãþã, se spalã ºi se
zdrobeºte cu sare. Gelatina se înmoaie în apã. Gogoºarii se taie în diferite forme
pentru decor. Carnea se fierbe în apã cu sare, se spumeazã, se adaugã þelina,
morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã, pãstârnacul, ceapa ºi se continuã fierberea. Carnea
se scoate în alt vas, se dezoseazã ºi se taie fâºii. În supã se adaugã gelatina,
albuºurile, usturoiul ºi se mai fierb încã cca 5 minute. Supa se strecoarã prin
etaminã umezitã. În forme speciale se va turna un strat de supã, se rãceºte la
frigider, apoi deasupra se orneazã cu felii de gogoºari roºii ºi morcovi fierþi tãiaþi
rondele, peste care se adaugã carnea ºi restul de supã. Se þin la rece ºi se scot din
forme.
Se serveºte rece.

Niciun comentariu: