joi, 11 decembrie 2008

Piure din spanac cu usturoi

spanac proaspãt/conservã ­ 1,5 kg/600 g
fãinã ­ 60 g usturoi ­ 20 g
lapte ­ 250 ml ceapã ­ 50 g
margarinã ­ 50 g ulei ­ 50 ml
sare ºi piper dupã gust
Spanacul se curãþã, se spalã în mai multe ape, se fierbe în apã cu sare, se
scurge, se rãceºte ºi se taie mãrunt. (Spanacul conservat se scurge de lichid ºi se
taie mãrunt.) Fãina se cerne. Usturoiul se curãþã ºi se piseazã. Ceapa se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Ceapa ºi spanacul se înãbuºã în ulei, se adaugã fãinã
dizolvatã în lapte rece, sare, piper ºi usturoi, amestecându­se continuu pentru a
nu se forma aglomerãri.
Se serveºte cald, cu margarinã deasupra.

Niciun comentariu: