joi, 11 decembrie 2008

Piure din urzici cu usturoi

urzici proaspete ­ 1,750 kg fãinã ­ 75 g
ulei 50ml usturoi 25g
ceapã ­ 50 g sare dupã gust
Urzicile proaspete se curãþã, se spalã în mai multe ape, se fierb 10 minute în
apã clocotitã cu sare, se scurg de apã, se toacã mãrunt. Lichidul de fierbere se
pãstreazã. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Usturoiul se curãþã ºi se
piseazã. Fãina se cerne. Ceapa ºi urzicile se înãbuºã în ulei, se adaugã sare ºi
fãinã dizolvatã în lapte rece. Se continuã fierberea ºi se amestecã continuu pentru
a nu se forma aglomerãri. Se adaugã din lichidul de fierbere al urzicilor, se continuã
fierberea, iar la sfârºit se adaugã usturoiul.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: