miercuri, 17 decembrie 2008

Plachie din crap

Ingrediente:
700 g crap fãrã cap
600 g ­ ceapã
­100 ml ulei
100 g pastã de tomate
1 g boia de ardei dulce
50 ml vin alb
30 g usturoi
1 g cimbru
­2 frunze foi de dafin
piper si sare dupã gust
­ 200 g rosii proaspete sau 100 g conservã

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se spalã si se porþioneazã în 5 bucãþi. Ceapa se curãþã, se
spalã, se taie felii si se opãreste. Usturoiul se curãþã, se spalã si se taie mãrunt.
Rosiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc si se taie jumãtãþi. Pãtrunjelul
verde se spalã si se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Ceapa
se înãbusã în ulei cu 100 ml apã. Se adaugã pastã de tomate, boia, piper, cimbru,
foi de dafin, usturoi, 50 ml apã fiartã si sare. Se fierbe sosul 10­-15 minute si se
adaugã bucãþile de peste. Pe fiecare bucatã de peste se aseazã câte o jumãtate de
rosie, iar tava se introduce în cuptor cca 15 minute, la temperaturã moderatã.
Spre sfârsitul fierberii se adaugã vin.
Se serveste cald sau rece, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: