luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cabanuta

250 g făină, un praf de copt, 2 linguri de cacao, 80 g untură, 1 ou, 150 g zahăr,
sare, mirodenii, 1 pachet de foi de napolitană. Se frământă toate la un loc cu puţin
lapte, la temperatura camerei. Aluatul, care trebuie să fie molicel, se împarte în 12 de
bucăţi. Acestea se întind sub formă de beţişoare cât lungimea tăvii de la aragaz, pe al
cărei dos se va coace compoziţia.
Crema - o budincă de vanilie, 6 linguri de zahăr, 2 gălbenuşuri, 1 plic de zahăr vanilat, 600 g lapte se fierb pe baia de aburi. După ce se răceşte, se amestecă cu 200 g unt frecat spumă cu 200 gr. de zahăr pudră.Glazura - 150 g zahăr, 3 linguri de lapte, 30 g cacao, 150 g unt se fierb până se îngroaşă.
Dacă vreţi să iasă două căbănuţe mici, tăiaţi foaia de napolitană în 3 fâşii pe lung.
Peste o foaie de napolitană, puneţi cremă, apoi patru beţişoare din cele coapte pe
dosul tăvii, cremă şi 3 beţişoare, cremă şi două beţişoare, iar cremă, un băţ, peste care
se pune cremă şi acoperiş din foaie de napolitană, după care turnaţi deasupra glazura
de cacao şi, la final, ornaţi cu frişcă. Dacă vreţi o cabană mai mare, lăsaţi foaia de
dedesubt din napolitană întreagă şi începeţi cu cremă şi şase beţişoare, apoi cinci,
patru, trei, două, un beţişor, apoi acoperiş şi glazură.

Niciun comentariu: