luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cu alune si ciocolata

100 g unt moale şi 20 g pentru formă, apoi se pun 100 g zahăr, 4 ouă, 100 g
iaurt, 100 g alune pisate sau tăiate, 5 linguri de dulceaţă de caise, 50 g ciocolată
rasă şi coaja de la o lămâie.
Se freacă untul cu 50 g zahăr tos, până se face o spumă. Se adaugă, pe rând,
gălbenuşurile unul câte unul, pe urmă iaurtul, alunele şi coaja de lămâie. Se bat
albuşurile spumă, adăugând restul de zahăr tos şi se încorporează în crema de unt. Se
amestecă bine, apoi se coace în tavă tapetată cu unt şi făină la foc iute timp de
treizeci şi cinci de minute. Se scoate, se răceşte, apoi se răstoarnă pe un platou. Se
unge cu dulceaţă pe deasupra şi se rade ciocolată.

Niciun comentariu: