luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cu cacao si alune

6 ouă, 300 g zahăr, 150 g ulei, o cană de lapte, un praf de copt sau amoniu, 2
linguri de cacao, o cană de nucă tăiată sau alune, 2 ½ căni de făină, sare şi rom
sau coajă de lămâie; se bat ouăle spumă cu zahăr. Adăugăm uleiul şi laptele,
mirodeniile, cacaoa, praful de copt, făina şi nuca la urmă. Turnăm în tavă tapetată cu
ulei şi făină, dăm la copt timp de 30 de minute. După ce s-a răcit, se taie în două şi se
umple cu cremă de ou.
Crema - 4 gălbenuşuri bătute spumă cu 300 g zahăr pe baie de aburi; după ce s-a
răcit, se amestecă cu 250 g unt bătut spumă.
Crema de lămâie - 6 albuşuri bătute spumă tare, după care turnăm puţin câte puţin
sirop de zahăr (1 kg zahăr şi 300 g apă se fierb până se leagă, apoi siropul se dă la
răcit; crema este foarte bună cu zeamă de lămâie, dacă adăugăm zeama de lămâie în
siropul cald.). Batem până se încorporează tot siropul, apoi amestecăm cu 600 g unt
bătut spumă. Crema se poate face şi cu ness, cafea sau cacao.

Niciun comentariu: