luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cu cacao

Aluatul: 6 ouă, o cană de zahăr, o lingură de coajă de portocală rasă, 150 ml ulei,
200 ml iaurt, sare, vanilie, 2 căni cu vârf de făină şi un praf de amoniac. Se bat
ouăle cu zahărul, timp de cinci minute, cu mixerul, se adaugă uleiul, iaurtul,
mirodeniile, amoniacul şi, la urmă, făina. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină.
După ce s-a răcit, se taie în două, se însiropează cu coniac sau cu rom şi se adaugă o
cremă de cacao făcută din: 300 g unt, 350 g zahăr, 4 linguri de cacao şi 100 ml de
cafea lichidă. Cafeaua se pune la fiert cu zahărul, până se leagă bine. O luăm de pe
foc, adăugăm cacao şi la urmă untul, frecând bine până ce crema devine pufoasă.
Apoi umplem blatul şi deasupra tapetăm bine cu nucă măcinată.

Niciun comentariu: