luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cu cocos

250 g făină, 2 linguri de cacao, 150 g zahăr, 150 g unt, 1 ou şi praf de copt.
Prăjitura se face în tavă pătrată. Totul se frământă cu puţină smântână sau lapte, apoi
se împarte aluatul în două. Se aşează primul blat în tavă, peste care se pun 6 albuşuri
bătute spumă, 250 g zahăr şi 200 g cocos. Se pune a doua foaie, se coace, iar peste
ele, coapte şi reci se toarnă crema şi glazura.
Crema - se fierb 3 linguri de făină, 6 gălbenuşuri şi 300 ml lapte; se face o cremă
groasă fiartă în care, după ce se răceşte, se adaugă 250 g unt frecat spumă cu 250 g
zahăr. Crema se aşează peste blat, iar deasupra se toarnă glazura rece.
Glazura – 3 linguri de apă fierbinte, 8 linguri de zahăr pudră, 2 linguri de ulei, 2
linguri de cacao.

Niciun comentariu: