luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cu crema de cafea

Aluatul - 500 g făină, 150 g zahăr pudră, 150 g unt, 2 linguri de smântână, 2 ouă
întregi şi o linguriţă de praf de copt diluat în puţin lapte.
Crema - 5 ouă întregi, 280 g zahăr pudră, 100 g cafea naturală concentrată, 2
pachete de zahăr vanilat, o linguriţă de ness, o linguriţă de făină, 300 g unt şi
100 g lapte. Pentru presărat deasupra, se pune o lingură de nucă măcinată sau o
lingură de ciocolată rasă.
Mai întâi se prepară crema. Se freacă bine 5 ouă întregi cu 280 g zahăr pudră, după
care se adaugă cafeaua caldă, laptele fierbinte, zahărul vanilat, nessul şi făina. Se
pune vasul pe foc mic şi se lasă să fiarbă încet, până se îngroaşă, se amestecă mereu,
până ce se răceşte şi se încropeşte în ouăle frecate cu zahăr. Ingredientele pentru aluat
se frământă bine, apoi se coc pe rând 6 foi foarte subţiri, tava trebuind să fie unsă
bine în prealabil. Foile coapte se desprind de tavă cu un cuţit - se unge fiecare foaie
cu cremă imediat pentru că altfel se răsucesc, inclusiv ultima de sus, după care se
presară nuca măcinată sau ciocolata rasă.

Niciun comentariu: