luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cu crema de ness

Foile - 6 albuşuri se bat spumă cu 300 g zahăr tos. Se continuă pe baie de aburi
până se topeşte zahărul, apoi se ia de pe foc şi se bate până se răceşte puţin, după care
se adaugă 350 g nuci prăjite şi sfărâmate cu sucitorul. Se adaugă un praf de vanilie şi
3 linguri de făină, apoi compoziţia se împarte în două şi se coc două foi pe dosul
tăvii, care trebuie să fie bine unsă şi tapetată cu hârtie.
Crema - se bat pe baie de aburi 6 gălbenuşuri cu 100 g zahăr pudră, apoi şi cu 2-3
linguri de cafea, ness sau cacao, după care se lasă totul la rece. Separat, se freacă
200 g unt cu 100 g zahăr pudră, se amestecă cu crema răcită şi se umplu foile.

Niciun comentariu: