Prajitura cu gelatina

Se pun 30 g gelatină şi 100 g lapte sau apă rece la înmuiat. Sosul de cacao: 7
linguri de cacao, 5 linguri de apă, 7 linguri de zahăr şi esenţa de rom, se fierb
până se îngroaşă, dăm deoparte şi adăugăm gelatina înmuiată. Separat se amestecă
800 g frişcă cu 200 g de zahăr şi se pune peste sosul de cacao, după ce s-a răcit.
Blatul - 6 ouă bătute spumă cu 250 g zahăr, se adaugă 2 linguri de cacao, 5 linguri
de făină, 100 g ulei, o linguriţă de bicarbonat stins şi 50 g rom. Se coace totul la
foc iute şi, după ce s-a răcit, se taie în două, se însiropează cu puţin lichior de cafea
amestecat cu 100 g cafea fiartă, apoi, tava în care am copt o tapetăm cu folie, peste
folie punem o parte din blat, peste blat punem crema (in frişca bătută cu zahăr, sosul
de cacao şi gelatină). Punem deasupra al doilea blat, la final decorăm cu frişcă şi
ciocolată rasă. Deasupra se adaugă glazură, după dorinţă.