luni, 1 decembrie 2008

Prajitura cu ness1

Blatul se face din 150 g nucă, 150 g zahăr, 6 ouă care se bat separat, apoi se adaugă
1 praf de copt, 3 linguri de apă, 3 linguri de făină, puţină sare şi zeamă de
lămâie. Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă, pe rând, câte o lingură de apă,
apoi praful de copt stins, făina, nucile, lămâia, sarea, iar la urmă, albuşul bătut
spumă. Se coace compoziţia în tavă tapetată cu ulei şi hârtie.
După ce s-a copt şi s-a răcit, se pune deasupra o cremă făcută din 2 gălbenuşuri, 250
g unt, 300 g zahăr pudră şi 2 linguri de ness. Se freacă untul spumă cu zahărul, se
adaugă gălbenuşurile şi nessul. Se întinde crema peste blatul stropit cu puţin lichior
de cafea. Peste cremă se pune o glazură din ciocolată.

Niciun comentariu: