luni, 1 decembrie 2008

Prajitura Dobos1

Blatul - 200 g făină, 180 g zahăr şi 6 ouă. Albuşurile se separă, iar gălbenuşurile se
freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi restul
de zahăr, după care se bate până se topeşte tot zahărul. Se adaugă făina, se fac 5 foi
egale şi se coc în tavă tapetată cu făină.
Crema - 500 ml de lapte, 150 g zahăr, 1 ou, 50 g amidon şi 350 g unt bătut spumă.
Laptele se pune la fiert cu zahărul, apoi adăugăm amidonul, oul dizolvat şi se lasă la
fiert câteva clocote, apoi se răceşte şi se amestecă cu untul frecat spumă. Se umplu
foile cu cremă, iar deasupra, se pune glazura de ciocolată, făcută din 200 g ciocolată
topită cu 30 g ulei.

Niciun comentariu: