luni, 1 decembrie 2008

Prajitura foi de napolitana

4 foi de napolitană, 3 foi cu nucă - 6 ouă, o cană de zahăr, 4 linguri de miere, o
cană de nucă măcinată, ½ de cană de făină şi o linguriţă de bicarbonat stins
Pentru a obţine cele 3 foi, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile,
mierea încălzită, nuca măcinată, făina şi bicarbonatul stins.
Crema: 3 albuşuri, 300 g zahăr şi 150 ml de apă. Se fierbe apa cu zahărul timp de
10 minute (sirop), după care se pune peste albuşurile bătute spumă separat şi se
continuă baterea până se întăreşte; adăugăm mirodenii, vanilie, lămâie şi migdale,
după dorinţă. Se lasă la răcit timp de 15-20 de minute. După aceea, se bat spumă
200 g unt, peste care punem crema. La sfârşit, se umplu foile începând cu napolitana
– cremă, foaie cu nucă, cremă, până se termină.

Niciun comentariu: