luni, 1 decembrie 2008

Prajitura mascota

6 ouă, 200 g zahăr şi 6 linguri de făină. Se bat spumă gălbenuşurile cu zahărul, se
adaugă sare şi mirodenii, apoi albuşurile bătute spumă, iar la urmă făina. Se coace la
foc iute. După ce s-a copt, se răstoarnă şi se rulează. După ce s-a răcit, se umple cu
cremă făcută din 500 g ciocolată topită cu frişcă amestecată cu 500 g frişcă bătută şi
esenţă de rom. Se pune la fiert timp de 10 minute, iar după ce s-a răcorit, se bate
spumă şi se lasă la răcit. Apoi se umple foaia cu cremă şi se rulează. După aceea, se
taie transversal şi se lipeşte în formă de triunghi. Se omogenizează cu cremă, după
care se glasează cu ciocolată şi se taie sub formă de triunghiuri mici.

Niciun comentariu: