luni, 1 decembrie 2008

Prajitura Mimoza1

Se bat 2 ouă, 250 g zahăr, 250 g smântână, 1 praf de copt, 250 g făină şi coaja de
la lămâie sau portocală, se coace o foaie groasă şi, atunci când este rece, se taie în
două. După aceasta, se pun 2 ouă, 9 linguri de zahăr, 9 linguri de lapte, 9 linguri
de ulei, 2 linguri de cacao, o linguriţă de bicarbonat şi 300 g făină; se bat toate la
un loc, se coace o foaie groasă, care se taie în două.
Crema – se face o ciulama din 500 ml lapte cu 3 linguri de făină fierte, apoi se dă la
rece. Se amestecă 250 g unt cu 250 g zahăr, se freacă cu 5 gălbenuşuri şi se adaugă
ciulamaua rece, apoi se adaugă o cană de nucă măcinată. Se pun: o foaie albă,
cremă, foaie neagră, cremă, foaie albă, cremă şi deasupra se aşează foaia neagră rasă
pe răzătoare şi amestecată cu zahăr pudră.

Niciun comentariu: