Prajitura Parisul in flacari

Blatul I - 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, 1 praf de copt şi 2 linguri
de cacao. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină, iar când este rece, se taie în două.
Blatul II – 6 albuşuri bătute spumă cu 10 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, 150
g nucă măcinată şi o linguriţă de bicarbonat; în loc de făină şi nucă se pot adăuga
150 g nucă de cocos.
Crema – se bat spumă 6 gălbenuşuri cu o cană de zahăr şi 50 ml de lapte; se fierbe
pe baie de aburi până se îngroaşă. Rece, se încorporează în 250 g unt, apoi se adaugă
o banană pasată sau o cană de vişine.
Aranjarea se face - blatul I - cremă - blatul II - cremă - blatul I - cremă - blatul II, iar
deasupra se toarnă o glazură făcută din ¾ de cană de zahăr, o lingură de cacao, 3
linguri de apă care se fierb până se îngroaşă şi se adaugă 50 g unt. Se toarnă
fierbinte peste blatul umplut. Prăjitura se face în tavă pătrată.