luni, 1 decembrie 2008

Prajitura Rafaello

Foaia - 5 albuşuri, 200 g zahăr tos, 200 g nucă de cocos, ½ de plic de praf de copt
şi 5 linguri de făină. Albuşurile se bat spumă, se adaugă o pungă şi jumătate de nucă
de cocos, făină şi praful de copt. Se tapetează tava cu margarină şi făină şi se pune
compoziţia de mai sus la copt, timp de 20-25 de minute. Foaia fierbinte se
însiropează cu o cană de lapte rece.
Crema - se pun la fiert 500 ml de lapte cu 100 g zahăr frecat cu 5 gălbenuşuri şi 2
pachete de vanilie, apoi se amestecă bine până se topeşte zahărul, după care se
adaugă 7 linguri de făină şi o lingură de amidon sau budincă de vanilie.
Când fierbe laptele, adăugăm totul bine amestecat şi lăsăm să fiarbă un clocot bun,
apoi se dă la rece. Separat, se freacă 200 g unt, în care şi se încorporează câte o
lingură de cremă în unt, până iese ca o maioneză. Se întinde crema peste foaia
coaptă, iar deasupra se pune nucă de cocos.

Niciun comentariu: