luni, 1 decembrie 2008

Prajitura Roza- in 3 culori

Aluatul - 400 g făină, 1 praf de copt, 120 g untură, 120 g zahăr, 1 ou şi smântână
cât se cere pentru a se lucra uşor. Se împarte în trei şi se fac 3 foi pe dosul tăvii.
Crema – 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 500 ml lapte, 4 linguri de făină, 2 linguri
de zahăr, 2 linguri de cacao, o lingură de rom şi o vanilie. Untul se freacă spumă
cu zahărul, laptele se fierbe, apoi se face un sos din făină şi zahăr. După ce s-a răcit,
se amestecă cu untul frecat spumă şi se împarte în două părţi egale, în una se pune
rom şi vanilie, iar în cealaltă două linguri de cacao, apoi se umplu foile. Se lasă să se
pătrundă, iar pe ultima foaie, se pune o glazură de ciocolată.

Niciun comentariu: