luni, 1 decembrie 2008

Prajitura Roza

5 ouă, 300 g zahăr, 200 ml ulei, o linguriţă de amoniac, coajă şi zeama de la o
lămâie, 800-1000 g făină şi o vanilie. Se bat ouăle spumă cu zahăr, adăugăm uleiul,
vanilia, lămâia, amoniacul şi la urmă, făina pentru ca aluatul să fie mai molicel. Se
fac 5 foi, care se coc în tavă tapetată cu ulei şi făină.
Crema - 400 g unt, 400 g zahăr, 4 linguri de ness, 2 gălbenuşuri, 50 ml coniac sau
rom şi 1 borcan de dulceaţă de trandafiri. Zahărul se fierbe cu 100 ml de apă până
face băşici, lăsăm timp de 15 minute la răcorit, apoi îl punem peste unt şi batem bine
până creşte crema în volum. Adăugăm ouăle, nessul şi coniacul. Foile le însiropăm
cu cafea şi vanilie, apoi punem în ordine: foaie, cremă, foaie, cremă, foaie, gem sau
dulceaţă, foaie, cremă şi pe ultima foaie adăugăm puţină cremă şi nuca măcinată.

Niciun comentariu: