luni, 1 decembrie 2008

Prajitura sfaramicioasa

Foaia – 250 g zahăr, 150 g nucă măcinată şi 5 albuşuri. Albuşurile se bat spumă,
se adaugă zahărul, iar la urmă, nucile măcinate, coaja de lămâie, o lingură de pesmet
şi o lingură de făină albă. Se unge tava cu jumătate de pachet de margarină şi se
coace în tavă mare de aragaz. După ce s-a copt, se taie în două părţi şi se umple cu
cremă.
Crema - 5 gălbenuşuri, 1 pachet de margarină, 2 şi ½ linguri de făină, 200 ml
lapte, 2 pachete de zahăr vanilat, 150 g zahăr. Gălbenuşurile, făina, laptele şi
zahărul se pun la fiert până devin ca o smântână groasă. După ce s-a răcit, se
amestecă cu margarina frecată şi se pune între foi. La final, se taie sub formă de
pătrate sau dreptunghiuri.

Niciun comentariu: