luni, 1 decembrie 2008

Prajitura tobite

Coaja de la o lămâie se bate bine cu 6 albuşuri, apoi se adaugă treptat 250 g zahăr
pudră şi 150 g nuci măcinate şi se bate în continuare. Când compoziţia este tare, se
ia cu linguriţa, se pune în cantităţi egale în tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, apoi
se lasă distanţă între ele, după care se dau la cuptor timp de 15-20 de minute.
Crema - se freacă 6 gălbenuşuri cu 250 gr. de zahăr, 2 linguriţe de făină şi 2
linguriţe de cacao. Se freacă pe un vas la Bain-Marie sau pe marginea plitei, până
când se leagă crema, se dă la o parte şi când este călduţă, se pune un pachet de unt
şi se amestecă bine. Se umplu bezelele cu partea din exterior. Întindem puţină cremă
deasupra ca să se prindă crema, apoi se dau prin nucă măcinată.

Niciun comentariu: