luni, 1 decembrie 2008

Prajitura visinica

Se face un blat din 200 g zahăr pudră, 6 gălbenuşuri, 5 linguri de ulei, 3 linguri
de lapte, 2 linguri de cacao, 150 g făină şi o linguriţă de bicarbonat. Se coc două
foi în tavă tapetată cu ulei şi făină – aluat de chec.
Crema – o budincă de vanilie, 400 ml lapte, 4 linguri de zahăr care se fierb, iar
când este rece se amestecă cu 200 g unt şi 200 g zahăr. Aşezarea se face: blat –
cremă – blat – cremă – vişine – glazură I – glazură II. Glazura I se face din şase
albuşuri bătute spumă pe baie de aburi şi douăsprezece linguri de zahăr. Glazura II,
rece, constă în 3 linguri de apă fierbinte, 8 linguri de zahăr pudră, 2 linguri de
ulei şi 2 linguri de cacao.

Niciun comentariu: