joi, 11 decembrie 2008

Praz cu masline

praz 1,3kg ulei 100g
pastã de tomate ­ 500 g oþet ­ 5 ml
ceapã ­ 200 g mãsline ­ 300 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã fãinã ­ 25 g
foi de dafin 2frunze boia dulce de ardei 1g
lãmâie ­ 50 g sare ºi piper dupã gust
Prazul se curãþã, se spalã, se taie bucãþi lungi de 5­6 cm. Ceapa se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Mãslinele se
opãresc. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Lãmâia se spalã ºi se taie
felii. În tava unsã cu 50 ml ulei se aºeazã prazul ºi se introduce la cuptor, pentru
a se rumeni. Ceapa se înãbuºã cu 50 ml ulei, se adaugã pastã de tomate, foi de
dafin, boia de ardei, pãtrunjel verde, piper, fãinã dizolvatã în apã rece, sare ºi
oþet; se fierb cca 10 minute. În sosul obþinut se adaugã praz, mãsline ºi apã necesarã
fierberii (cca 1 l), se amestecã ºi se mai fierbe 15 minute.
Se serveºte cald sau rece, cu pãtrunjel verde ºi felii de lãmâie deasupra.

Niciun comentariu: