miercuri, 31 decembrie 2008

Pulpa de berbec cu sos vanatoresc

Ingrediente:
1,2 kg pulpã de berbec ­ ­
800 ml apã
100 g ceapã ­
100 g ulei ­
100 g morcovi ­
50 g fãinã
25 ml oþet ­
25 g usturoi ­
5 g ­ zahãr
25 g mustar
3-4 frunze ­ foi de dafin
200 g macaroane
­100 g smântânã sare dupã gust

Mod de preparare:
Usturoiul se curãþã, se spalã si se taie felii. Morcovii se curãþã, se spalã si se
taie felii. Carnea se dezoseazã, se spalã, se împãneazã cu usturoi si 25 g morcovi.
Ceapa se curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Macaroanele se rup, se fierb în apã
clocotitã cu sare, se scurg si se trec sub jet de apã rece. Fãina se cerne. Zahãrul se
caramelizeazã. Carnea împãnatã se frige la cuptor într­-o tavã cu 50 ml ulei si 50
ml apã. Ceapa si morcovii se înãbusã în 50 ml ulei cu 50 ml apã, se adaugã fãina
dizolvatã în 50 ml apã rece, mustar, sare, oþet, 800 ml apã fiartã si foile de dafin.
Se adaugã carnea friptã si se fierb cca 30 minute. Carnea se scoate si se taie în 10
bucãþi. Sosul se paseazã peste carne. Se adaugã zahãrul caramelizat, smântâna si
se mai fierb 5 minute.
Se serveste caldã.

Niciun comentariu: