miercuri, 3 decembrie 2008

Raffaelo - Prea mult dulce


• Ingredientele produsului Raffaelo "specialitati crocante de
cocos cu migdala intreaga in interior" sunt conform etichetei:
cocos 24% (cocos deshidratat, lapte de cocos praf), zahar,
ulei vegetal, lapte praf degresat, migdale (8%), grasimi
vegetale, faina de grau, zer praf, arome, emulgator (lecitina de
soia E322), faina de secara, sare, agent de afanare (carbonat
hidrogenat de sodiu E500). Pe ambalajul individual nu are
eticheta nutritionala.

• ANALIZA. Raffaelo este un produs zaharos, continand, pe
langa zahar cocos, lapte praf si migdale, dar si ulei vegetal si
grasimi vegetale, ambele de natura neprecizata, surse de
gluten provenind din faina de grau si de secara. Fiind un
produs cu un continut ridicat de zaharoza, are un index
glicemic ridicat si o densitate calorica specifica produselor
zaharoase, ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi,
directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

• Avand in vedere caracteristicile produsului, specialistul nostru
nu il recomanda diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, dar
nici persoanelor suferinde de celiachie (intoleranta la gluten).
Ar fi fost indicata semnalarea prezentei unei surse de gluten.


Niciun comentariu: