miercuri, 31 decembrie 2008

Ragut de berbec

Ingrediente:
­800 g pulpã de berbec
­250 g varzã albã
­300 g ceapã
100 ml ulei ­
15 g usturoi
1 kg cartofi
­ 1 legãturã pãtrunjel verde
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Usturoiul se curãþã, se spalã si se taie felii. Carnea se spalã, se sãreazã, se
împãneazã cu usturoi. Ceapa se curãþã, se spalã si se taie felii. Varza albã se
curãþã de foile depreciate si se taie fâsii subþiri. Cartofii se curãþã, se spalã, se taie
cuburi si se fierb în apã cu sare. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã si se taie
mãrunt. Carnea împãnatã cu usturoi se aseazã într­o tavã cu 50 ml ulei si 100 ml
apã si se frige la cuptor. Se stropeste din când în când cu jiul format. Carnea
friptã se rãceste puþin si se porþioneazã. Ceapa se înãbusã în 50 ml ulei cu 100 ml
apã, se adaugã varzã, piper, cca 200 ml apã fiartã, jiul de la fripturã si se continuã
fierberea cca 15 minute.
Se serveste cald, cu garniturã de cartofi si pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: