joi, 18 decembrie 2008

Ravioli cu ciuperci

250 g ciuperci proaspete sau 150 g conservã ­
350 g fãinã ­
2 ouã
­ 50 g ceapã
­ 50 g caºcaval
50 ml ulei
1/2 cub MAGGI de ciuperci
600 g sos tomat
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Fãina se cerne. Ouãle se spalã cu apã rece. Ciupercile proaspete se spalã, se
taie lame (cele din conservã se spalã sub jet de apã rece si se taie lame). Ceapa se
curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Caºcavalul se curãþã si se rade. Se preparã sosul
tomat. Din fãinã, 30 ml apã si ouã se preparã o cocã de consistenþã tare. Ciupercile
si ceapa se înãbusã în ulei. Se adaugã piper si sare. Din aluatul obþinut se întind
foi care se taie în fâsii dreptunghiulare lungi de cca 4 cm. Compoziþia de ceapã si
ciuperci se aseazã peste foile tãiate, care se acoperã cu altã foaie. Se preseazã
marginile foilor de aluat pentru lipire si se taie cu rondeaua. Ravioli obþinuþi se
introduc la fiert în apã clocotitã în care se adaugã 1/2 cub MAGGI si sare. Dupã
fierbere se aseazã în tavã, se adaugã sos tomat, cascaval ras si se introduc la
cuptor 5­-7 minute.
Se serveste cald.

Niciun comentariu: