joi, 11 decembrie 2008

Ravioli cu spanac

Ingrediente:
3 ouã ­ ­
400 g fãinã
­100 g margarinã
200 g cascaval ­
­350 g sos bulion ­
1 kg spanac proaspãt
sare dupã gust

Mod de preparare:
Ouãle se spalã. Cascavalul se curãþã de coajã si se rade. Spanacul se curãþã,
se spalã în mai multe ape, se fierbe în apã clocotitã cu sare, se scurge, se rãceste
si se toacã fin. Dacã se foloseste spanac conservã, se scurge de lichid, se trece
prin jet de apã rece si se toacã fin. Fãina se cerne, se amestecã cu douã ouã, sare,
cca 100 ml apã si se frãmântã o cocã de consistenþã mai tare; se lasã 10­-15 minute
în repaus. Spanacul se înãbusã în 50 g margarinã. Coca se întinde foi pe plansetã
si se taie pãtrate cu latura de 5 cm; douã laturi ale pãtratului se ung cu ou. Pe
fiecare pãtrat se aseazã piureul de spanac, apoi se îndoaie în douã sub formã de
triunghi si se lipesc marginile. Ravioli obþinuþi se introduc în apã clocotitã cu
sare, se fierb, se scot si se aseazã pe o tavã unsã cu margarinã. Deasupra se toarnã
sos tomat si cascaval ras. Se introduc la cuptor pentru gratinare.
Se serveste cald.

Niciun comentariu: