joi, 11 decembrie 2008

Rosii umplute cu ciuperci

Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conservã ­ ­
100 g ulei
800 g rosii proaspete ­ ­
100 g ceapã
1 legãturã pãtrunjel verde ­ ­
10 g zahãr
­1 legãturãmãrar verde
200 g cascaval ­
­50 g frunze de þelinã
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Ceapa se curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Rosiile proaspete se spalã, se
decupeazã capacul, se scoate miezul si se aseazã cu partea tãiatã în jos, pentru a
se scurge. Ciupercile proaspete se curãþã, se spalã în mai multe ape, se scurg si se
taie lame. În cazul folosirii ciupercilor din conservã, se scurg de lichid, se trec
prin jet de apã rece, se scurg din nou si se taie lame. Cascavalul se curãþã de coajã
si se rade. Mãrarul, pãtrunjelul verde si frunzele de þelinã se taie mãrunt. Ceapa
si ciupercile se înãbusã în 50 ml ulei, se adaugã miez de rosii tãiat mãrunt (fãrã
seminþe), frunze de þelinã, pãtrunjel, mãrar, sare, piper si zahãr. Se retrage vasul
de pe foc, se adaugã 1 din cantitatea de cascaval si se amestecã. Cu aceastã
compoziþie se umplu rosiile, se aseazã într­o tavã unsã cu ulei, se presarã cu
cascaval si se introduce la cuptor pentru gratinare, cca 10 minute.
Preparatul se serveste cald.

Niciun comentariu: