joi, 11 decembrie 2008

Rosii umplute cu orez

roºii proaspete ­ 1 kg ulei ­ 150 ml
orez ­ 125 g ceapã ­ 200 g
morcovi ­ 50 g pãrtârnac rãdãcinã ­50 g
pãtrunjel rãdãcinã ­ 50 g pastã de tomate ­ 100 g
zahãr ­ 20 g mãrar verde ­ 1 legãturã
1/2 cub MAGGI de gãinã sare ºi piper dupã gust
Roºiile (de mãrime egalã) se spalã, se taie parþial capãtul (partea opusã
codiþei) în aºa fel încât sã rãmânã prins pe o porþiune ºi li se scoate miezul cu o
linguriþã. Orezul se alege de impuritãþi, se spalã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Morcovii, pãstârnacul ºi pãtrunjelul rãdãcinã se curãþã, se spalã ºi se
taie felii. Pasta de tomate se dilueazã în 200 ml apã. Pãtrunjelul ºi mãrarul verde
se curãþã, se taie mãrunt. Jumãtate din cantitatea de ceapã se înãbuºã în 50 ml
ulei ºi 50 ml apã. Se adaugã orez, 300 ml apã, jumãtatea de cub MAGGI, sare,
piper ºi 20 g zahãr, amestecând continuu pentru a nu se lipi de vas. Dupã 5
minute de fierbere, se acoperã vasul cu un capac ºi se introduce la cuptor cca 15
minute. Se scoate din cuptor ºi se lasã sã se rãceascã. Se adaugã jumãtate din
cantitatea de pãtrunjel ºi mãrar verde. Cu aceastã compoziþie se umplu roºiile,
care se aºeazã într­o tavã. Separat se preparã un sos din ulei (150ml), morcovi,
pãstârnac, pãtrunjel rãdãcinã, 200 g ceapã, pastã de tomate ºi sare. Dupã fierbere,
sosul se paseazã ºi se adaugã peste roºii. Se introduc 15 minute la cuptor.
Se serveºte rece sau cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: