vineri, 5 decembrie 2008

Rosii umplute cu sardele

Ingrediente:
2 ouã ­­
50 ml ulei
­ usturoi dupã gust ­
30 g muºtar
­ 200 g sardele în ulei­
100 g castraveþi muraþi
­100 groºii ­ ­
1 legãturã pãtrunjel
o lãmâie ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Ouãle se spalã ºi se fierb tari. Usturoiul se curãþã ºi se spalã. Castraveþii se
spalã. Roºiile se spalã ºi se curãþã în interior. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie
mãrunt. Gãlbenuºurile se freacã bine cu puþin ulei. Usturoiul pisat se adaugã
puþin câte puþin, apoi muºtarul ºi zeama de la o lãmâie. Sardelele se freacã bine
cu albuºurile fierte, pânã devin o pastã. Se adaugã castraveþii muraþi tãiaþi mãrunt,
pãtrunjelul verde, sare ºi piper. Se amestecã totul ºi se umple fiecare roºie.
Se serveºte ca aperitiv.

Niciun comentariu: