duminică, 7 decembrie 2008

Rulada cu branza

Ingrediente:
500 g fãinã
50 g ­ unturã ­
800 g brânzã telemea ­
6 ouã
100 g griº ­
100 g smântânã ­
­ 50 ml ulei
sare dupã gust

Mod de preparare:
Brânza se frãmântã. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Fãina se cerne. Brânza
se amestecã cu smântâna, griºul ºi 3 ouã. Din 450 g fãinã, 2 ouã, unturã, sare ºi
150 ml de apã se frãmântã o cocã de consistenþã potrivitã, care se lasã în repaos
cca 20 de minute. Coca se unge cu ulei, se împarte în 2 bucãþi ºi se întinde foi
subþiri pudrate cu fãinã. Pe foi se aºeazã compoziþia de brânzã ºi se ruleazã.
Rulourile obþinute se aºeazã în tava unsã cu ulei, se ung la suprafaþã cu ou bãtut
ºi se pun în cuptor.
Dupã câteva minute se porþioneazã ºi se serveºte cald sau rece.

Niciun comentariu: