sâmbătă, 13 decembrie 2008

Rulada din varza rosie si sos tomat

varzã roºie ­ 1 kg carne tocatã amestec ­ 400 g
ulei ­ 50 ml fãinã ­ 15 g
chimion ­ 5 g ceapã ­ 50 g
ouã ­ 1 bucatã chifle ­ 1 bucatã
pastã de tomate ­ 50 g sare ºi piper dupã gust
Varza se curãþã de frunzele depreciate, se spalã, se pune cu cotorul în sus în
apã fiartã cu sare, dupã care se scoate ºi se lasã la scurs. Se înmoaie chifla în apã
cãlduþã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueazã în
100 ml apã. Oul se spalã. Carnea se amestecã cu oul, chifla stoarsã, ceapã, piper,
se omogenizeazã ºi se împarte în 5 pãrþi egale. Varza se desface foi, care se pun
câte 2­-3 frunze, una în alta. În fiecare mãnunchi de frunze de varzã se aºeazã câte
o porþie de carne, se ruleazã ºi se leagã. Se încinge uleiul ºi ruladele se prãjesc pe
fiecare parte. Pasta de tomate diluatã cu apã se toarnã peste rulade împreunã cu
125 ml apã cu sare ºi se înãbuºã 30 de minute. În sosul de roºii se adaugã fãinã,
puþinã apã rece ºi se fierbe câteva minute. Se adaugã piperul ºi chimionul.
Se serveºte cald, cu sos de roºii.

Niciun comentariu: