sâmbătă, 6 decembrie 2008

Salata asortata cu fasole boabe

Ingrediente:
500 g fasole boabe
500 g fasole verde
250 g cartofi
250 g morcovi
­ 300 g maionezã ­
50 g usturoi
1 legãturã mãrar ­
sare ºi piper

Mod de preparare:
Fasolea boabe se alege de impuritãþi, se spalã ºi se lasã în apã rece cca 12
ore. Se pune la fiert în apã cu sare. Dupã ce a clocotit, se schimbã apa. Dupã
fierbere se scurge ºi se lasã la rãcit. Fasolea verde se curãþã, se spalã, se fierbe în
apã cu sare, se strecoarã, se lasã la rãcit ºi se taie în bucãþi mici. Cartofii se spalã,
se fierb în coajã, se curãþã, se lasã la rãcit ºi se taie cubuleþe. Usturoiul se curãþã,
se spalã ºi se piseazã cu sare. Mãrarul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Fasolea
boabe se amestecã cu fasolea verde, cartofii, morcovii, usturoiul, mãrarul, sarea
ºi piperul. Se adaugã maioneza ºi se amestecã uºor.
Se serveºte rece.

Niciun comentariu: