sâmbătă, 6 decembrie 2008

Salata de cartofi

Ingrediente:
­1 kg cartofi
600 g castraveþi
100 g ceapã
250 g smântânã
1 legãturã pãtrunjel verde
1 legãturã mãrar verde
20 g zahãr
sare, piper, oþet dupã gus

Mod de preparare:
Cartofii se spalã sub jet de apã rece ºi se fierb 30 de minute. Între timp,
castraveþii se spalã ºi se scurg. Se taie necurãþaþi în felii subþiri. Ceapa se curãþã,
se spalã, se toacã foarte mãrunt ºi se pune la un loc cu castraveþii tãiaþi. Cartofii
se rãcesc ºi se taie în bucãþi de 1 cm grosime. Se adaugã oþetul, sarea, piperul,
zahãrul ºi se lasã 10 minute. Pãtrunjelul ºi mãrarul se spalã ºi se taie mãrunt.
Smântâna se amestecã cu verdeaþa ºi se toarnã peste castraveþi. Cartofii se
amestecã cu compoziþia ºi se lasã 2 minute la rece.

Se serveºte rece.

Niciun comentariu: