vineri, 5 decembrie 2008

Salata din cruditati cu sunca si branza telemea

Ingrediente:
­ 75 g salatã verde ­
75 g þelinã rãdãcinã
150 g morcovi
250 g ardei gras
­ 500 g varzã albã proaspãtã
500 g roºii proaspete ­
­ 150 g ceapã ­
25 g ardei iute
1 legãturã pãtrunjel verde
100 g ­ lãmâi ­
­ 250 g ºuncã presatã
10 ouã
­ 250 g brânzã telemea
­150 g smântânã
­ 25 g muºtar ­
50 ml ulei
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Salata verde se curãþã, se spalã frunzã cu frunzã sub jet de apã rece ºi se taie
fâºii subþiri. Þelina se curãþã, se spalã ºi se taie fâºii. Morcovii se curãþã, se spalã
ºi se rad fin. Ardeiul gras se curãþã, se spalã ºi se taie fâºii subþiri. Ceapa se
curãþã, se spalã ºi se taie felii subþiri (solziºori). Roºiile se spalã ºi se taie sferturi.
Ardeiul iute se spalã ºi se taie rondele. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Lãmâile se spalã, jumãtate din cantitate se taie felii, la restul stoarc
de suc. Ouãle se spalã, se fierb tari, se rãcesc, se curãþã de coajã ºi se taie felii.
Brânza telemea se spalã ºi se rade. Legumele tãiate ºi ºunca presatã se aºeazã pe
platou în straturi alternative suprapuse. Smântâna se amestecã cu muºtar, piper,
sare, suc de lãmâie, pãtrunjel verde ºi se toarnã peste salatã. Deasupra se presarã
telemea rasã ºi se decoreazã cu roºii, ouã ºi felii de lãmâie.
Se serveºte rece.

Niciun comentariu: