marți, 2 decembrie 2008

Salata din ora de prepelita cu ciuperci

24 ouă de prepeliţă, fierte, un gălbenuş de găină crud, o linguriţă de muştar, un
gogoşar murat pentru decor, o cutie de ciuperci, 2 cepe tocate peştişori şi fierte în
100 ml de vin alb, sare, piper, foi de dafin, 2 linguri de ulei şi 100 ml de apă. Este
o reţetă pentru 6 porţii.
Lăsăm să fiarbă la foc domol, timp de zece minute, iar la ultimul clocot, adăugăm
ciupercile tocate, apoi dăm la răcit. După aceea, adăugăm muştarul, ouăle de
prepeliţă şi maioneza făcută din două gălbenuşuri fierte de ouă de prepeliţă, un
gălbenuş crud şi 500 ml ulei. La final, amestecăm totul, dăm gust de sare şi decorăm
cu gogoşar murat şi măsline.

Niciun comentariu: