miercuri, 17 decembrie 2008

Salata din scrumbie de mare cu maioneza

scrumbii de mare sãrate ­ 200 g ceapã ­ 150 g
maionezã 150 g mãrar verde ­ 1 legãturã
lãmâie ­ 100 g mãsline ­ 100 g
Scrumbiile sãrate se þin 2­3 ore în apã rece la desãrat, apoi se înlãturã
capul, se curãþã de piele ºi se taie felii subþiri. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se
taie felii subþiri. Lãmâia se spalã ºi se taie felii. Mãslinele se spalã cu apã
fiartã. Mãrarul se spalã ºi se taie mãrunt. Se preparã maioneza. Ceapa ºi mãrarul
se amestecã cu maioneza ºi se aºeazã pe platou. Deasupra se adaugã bucãþile
de scrumbie.
Se serveºte rece, cu felii de lãmâie ºi mãsline deasupra.

Niciun comentariu: