sâmbătă, 6 decembrie 2008

Salata a la russe

Ingrediente:
900 g cartofi
150 g morcovi
200 g mazãre conservã ­ ­
35 g muºtar
250 g maionezã ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Cartofii se spalã, se fierb, se curãþã de coajã ºi se taie cuburi mici. Morcovii
se curãþã, se spalã, se fierb în apã cu sare ºi se taie cuburi mici. Mazãrea se
scurge de lichid ºi se trece prin jet de apã rece. Pãtrunjelul verde se curãþã ºi se
spalã. Jumãtate din cantitate se toacã mãrunt, restul se lasã frunze pentru decor.
Cartofii se amestecã cu morcovii, mazãrea, muºtarul, pãtrunjelul verde
tocat mãrunt, 150 g maionezã, sarea ºi piperul. Se orneazã cu maionezã ºi
frunze de pãtrunjel.
Se serveºte rece.

Niciun comentariu: