duminică, 7 decembrie 2008

Salata verde cu piept de pui

Ingrediente:
­1,2 kg piept de pui
700 g salatã verde
250 ml workchester
200 g miere de albine
­200 g muºtar
250 ml ulei
­1 l apã mineralã
sare, piper, oþet ­ dupã gust
200 g gem de fructe de pãdure (preferenþial)

Mod de preparare:
Pieptul de pui se spalã ºi se taie în bucãþi lungi de cca 5 cm ºi late de cca 1
cm. Salata verde se spalã bine sub jet de apã rece. Se preparã un sos din miere de
albine, muºtar, gem de fructe de pãdure, care se freacã cu 200 ml de ulei adãugat
treptat ca la maionezã. Se adaugã sarea, piperul, 200 ml workchester, apa mineralã
ºi oþetul. Pieptul de pui se frige în tigaie cu 50 ml ulei pânã se rumeneºte ºi se
adaugã 50 ml workchester, apoi sosul preparat ºi se continuã tratamentul termic
încã cca 5 minute.
Se serveºte cu salatã verde.

Niciun comentariu: