miercuri, 17 decembrie 2008

Saramura de caras sau ciortan

caras/ciortan 800g boia de ardei iute 1gardei iute 10g ardei gras 100g
ceapã ­ 100 g roºii ­ 150 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
Peºtele se curãþã, se spalã ºi se sãreazã. Ardeiul gras ºi iute se spalã, se
cresteazã ºi se scot seminþele dupã care se taie rondele subþiri. Ceapa se curãþã,
se spalã ºi se taie peºtiºori. Roºiile se spalã ºi se taie rondele. Pãtrunjelul se spalã
ºi se taie mãrunt. Peºtele se frige pe ambele pãrþi pe grãtar sau plitã presãratã cu
sare; dupã frigere se spalã de sare, se aºeazã într­o tavã, se adaugã 500 ml apã,
boia de ardei, ardei iute, ardei gras, ceapã ºi se fierb 10 minute. Se adaugã roºiile.
Preparatul se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: